Uw hond heeft een eigen plaats nodig in huis. Het liefst een plaats waar het rustig is, niet te koud, maar ook niet te warm en waar het niet tocht. Een hond is in de meeste huishoudens een volwaardig lid van de familie en ligt dicht in de buurt van zijn of haar baasje, in de woonkamer of keuken bijvoorbeeld. Voor de hond wordt vaak een hondenmand, hondenbed of hondenkussen gekocht. Maar het uitzoeken van de juiste hondenmand, kussen of bed is lastig, want er zijn veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Wat is nu de juiste maat en ligt uw hond dan liever in een mand, op een bed of op een kussen?

De juiste maat van een hondenmand, bed of kussen voor uw hond

Een hondenmand mag absoluut niet te klein zijn voor uw hond. Een grotere mand kan geen kwaad ook al wordt het in een te grote mand voor de hond niet echt lekker warm. Maar een grote mand kunt u met een kussen of deken wel kleiner maken. Een (te) kleine mand is echter wel een probleem want dan kan uw hond niet lekker liggen. Hierdoor kan spierpijn ontstaan en heeft uw hond een onrustige slaap. Uw hond zal dan sneller op de grond gaan liggen omdat de mand niet comfortabel genoeg is. Koop, bij twijfel liever een grotere hondenmand, kussen of bed! Zeker de wat oudere honden hebben graag meer ruimte zodat ze zich goed kunnen uitstrekken en ‘nestelen’. Koop voor puppy’s ook direct een wat grotere mand, een mand op de groei. Zorg dat uw nieuwe hondenmand een hoes heeft die u goed kunt uitwassen en leg er een extra kussen of deken in zodat de pup zich toch veilig voelt en lekker warm blijft.

Goed meten van uw hond voor het bepalen van de juiste maat

Om de juiste maat voor een hondenmand te bepalen is het goed opmeten van uw hond belangrijk. Natuurlijk is het opzoeken van de gemiddelde maten van uw hond handig, maar dat is niet goed genoeg. Ook honden hebben, net als alle dieren en mensen allemaal een eigen maat. Het is beter als u zelf uw hond opmeet. Hiervoor kunt u het beste uw hond, normaal, rechtop laten staan en dan de hond vanaf zijn neus tot aan het begin van zijn staart opmeten. Tel hierbij minimaal 15, maar liever nog 30 centimeter bij. Dat mag natuurlijk ook wat meer zijn, zeker als uw hond graag draait in zijn mand. Honden hebben grofweg drie belangrijke slaapstanden:

De Bia bed hondenmand

Zoals gezegd is de maat van een hondenmand belangrijk. De grootte en de slaaphouding van uw hond bepalen de maat van de hondenmand. Een hondenmand moet voor uw hond vooral comfortabel zijn, en warm, maar niet te warm liggen. Kou en tocht zijn bovendien funest voor de gewrichten en spieren van uw hond. Kies daarom voor een mand met een wat dikker kussen of bodem, bijvoorbeeld voor de Bia bed hondenmand. Deze speciale hondenmanden zijn in verschillende kleuren en maten te koop. Bovendien zijn ze goed schoon te maken. Er zijn ook hoezen verkrijgbaar voor elke maat Bia hondenmand. Deze hoezen zijn goed uitwasbaar wat voorkomt dat ongedierte zich nestelt in de mand. De kern van een Bia hondenmand is van freonvrij polyether klasse 1. Dit zorgt ervoor dat de gewrichten van uw hond niet met de harde ondergrond in aanraking komen. Het polyether houdt kou en vocht tegen, maar beschermt ook tegen warmte van de vloerverwarming. Het polyether zorgt bovendien voor de juiste gewichtsverdeling. Het bed is zeer stabiel omdat het kussen en de rand uit één geheel bestaat.

Hondenbedden of sofa’s van Enchanted

Zeker kleine honden kunnen slecht tegen kou en vocht. Daarom kiezen mensen steeds vaker voor een hondenbed of sofa voor kleine honden. De hondenbedden of sofa’s van Enchanted zijn speciaal ontworpen voor kleine en middelgrote honden. De meeste hondenbedden en sofa’s van Enchanted worden met de hand gemaakt, zijn voorzien van mooie details en worden vervaardigd uit zeer hoogwaardige materialen en gaan zeer lang mee. De honden sofa’s en bedden bieden de nodige comfort aan uw hond. Ze zijn bovendien een aanwinst voor elk interieur. De Enchanted sofa’s en bedden zijn verkrijgbaar in pluche stof, imitatie suède of kunstleer. De afneembare kussenhoezen kunnen in de wasmachine en droogtrommel. De kussens zijn gevuld met een comfortmix van schuim en polyfill en dit materiaal ondersteund uw hond op de juiste manier.

Comfortabele kussens die ook beschermen tegen kou en optrekkend vocht

Ook kussens kunnen goed dienen als rustplaats voor uw hond. Een Boony hondenkussen is een zacht hondenkussen waarop uw hond graag zal gaan liggen. Het Boony hondenkussen is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. De polyester hoes is afritsbaar en uitwasbaar. Het kussen is gevuld met polyester vezel dat een gemiddelde warmte vasthoudt. Het Trixie Nordic hondenkussen is stoer en robuust en ook verkrijgbaar in verschillende maten. Het kussen heeft een katoenen polyester bekleding en een siliconen-schuimrubber vulling. De onderkant is voorzien van een antislip laag waardoor het kussen niet schuift als uw hond opstaat of gaat liggen. Bent u op zoek naar een kussen voor in de bench, kies dan voor een comfortabel bench kussen dat ook nog eens heerlijk ligt. Dit kussen is ook in diverse maten verkrijgbaar.

Matten en andere accessoires die helpen om uw hond af te koelen bij te hoge temperaturen

Steeds vaker krijgen we, ook in Nederland, te maken met hoge temperaturen. Dan is het fijn als u ervoor kunt zorgen dat uw hond het niet te warm krijgt. Daarvoor kunt u op de website van dieren-producten.nl koelmatten in diverse maten en kleuren kopen. Bijvoorbeeld een koelmat met een houtdesign van Croci, de mat aqua coolkeeper pacific blue, het Trixie hondenkussen cool dreamer of de Trixie koelmat-soft in een grijze kleur. Er zijn, op de website, ook accessoires te koop die uw hond koel houden zoals de halsband aqua coolkeeper, de bandana aqua coolkeeper, het Trixie cooling vest of een Martin Sellier zwembad.

Vragen of advies

Heeft u vragen over een product dat u wilt aanschaffen of wilt u hierover advies? Dan kunt u contact opnemen via e-mail met onze gespecialiseerde klantenservice. U krijgt dan zo snel mogelijk een antwoord.