Honden zijn nog steeds de lievelingshuisdieren van mensen. Er worden in Nederland inmiddels al zo’n 1,5 miljoen honden gehouden als huisdier. Honden worden vooral gehouden omdat ze loyaal zijn en omdat er mee gespeeld en gewandeld kan worden. Een hond betekent dat u nooit alleen in huis bent. Dat zorgt ook voor een veilig gevoel. Honden worden tegenwoordig meer gezien als een volwaardig lid van de familie en daarom krijgen ze ook alle zorg die ze verdienen. Bij het aanschaffen van hondenartikelen zien we net als bij de mode van mensen trends verschijnen.

Waar let u vandaag de dag op als u een hondenmand koopt?

Al lang niet meer is een hondenmand enkel een kunststof bak met een kussen erin. Hondenmanden van vandaag de dag, zijn luxe, gestyled en goed te reinigen. Als u nu op zoek gaat naar een nieuwe hondenmand dan zijn dit de trends die in acht genomen worden door de meeste hondenliefhebbers:

  • De hondenmand moet passen (opgaan) in het interieur
  • De hond mag net zoveel luxe en comfort ervaren als de baasjes als hij of zij in de hondenmand ligt
  • De hondenmand moet goed schoon te maken zijn

Welke hondenmand past bij uw hond?

Een hond is, zoals eerder al gezegd, een volwaardig lid van de familie. Dat betekent dat u uw hond het liefst de hele dag dicht bij u hebt. U wilt dan ook de hondenmand het liefst bij u in de buurt zetten, terwijl u liever niet heeft dat de hondenmand teveel in het oog springt. Gelukkig zijn er heel veel verschillende soorten hondenmanden, kussens, sofa’s en banken te koop, in allerlei kleuren en gemaakt van de mooiste materialen. Let, bij de aanschaf van een hondenmand, er wel op dat deze goed schoon te houden is. U wilt niet dat zich ongedierte gaat nestelen in de mand. De grootte van een hondenmand is afhankelijk van het ras van uw hond.

Een hondenmand met een hoge mate van comfort

Als uw hond graag opgekruld slaapt, is een ronde of ovale mand aan te raden. Om tocht, kou of de warmte van de vloerverwarming uit te sluiten, kunt u kiezen voor een hondenbank of sofa op pootjes. Voor extra comfort kiest u de hondenmand die voorzien is van een BIA Ortho druk verlagend kussen. De bovenste laag van dit kussen vormt zich naar het lichaam van uw hond en ondersteunt hierbij het lichaam geheel. Het kussen heeft een kunstleren overtrek en is goed schoon te maken.